DODIK NAJAVIO DA ĆE UČINITI NEŠTO ŠTO DO SAD NIKO U BIH NIJE Evo šta mu je sad palo na pamet


Činjenica da se članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović morala obratiti putem video linka, te da joj nije dozvoljeno repliciranje, a da je ambasador BiH u UN-u Zlatko Lagumdžija dobio mogućnost da se obrati za predsjednika RS-a Milorada Dodika predstavlja navodni dokaz kako su u UN-u prihvatili da je BiH podijeljena zemlja.

Ovu izjavu Dodik je dao danas u toku obilaska gradilišta nacionalnog stadiona u Surčinu, u Srbiji. Prema njegovoj izjavi uočljivo je da ga je posebno "zažuljalo" Lagumdžijino obraćanje, jer je, valjda, očekivao da će samo Cvijanović imati mogućnost da iznese jedno stranu priče o stanju u BiH, te mu je zasmetalo što su pred svjetskom javnosti na vidjelo isplivale sve neistine o kojima je ona govorila. Zbog toga je najavio da će biti pokrenuta inicijativa za Lagumdžijinu smjenu.

- Znam da od toga neće biti ništa, jer da bi se to desilo glas moraju dati i dva bošnjačka člana Denis Bećirović i Željko Komšić. Do sada je praksa prilikom imenovanja bila da svaki od članova Predsjedništva predlaže ambasadore za destinacije koje mu "pripadaju", a da druga dva člana to ne osporavaju, jer ako bi tako ušli u osporavanja, onda nikada nikoga ne bi imenovali. Međutim, sada ćemo morati da promijenimo tu praksu, zaprijetio je Dodik.




Magazin PRESS / Source


 

Pokreće Blogger.