JEZIVI DETALJI ZLOČINA U BANJA LUCI Ubijeni u besvjesnom stanju sa povredama po tijelu pronađen u napuštenoj kući, poznat je i identitet žrtve


Poznat je identitet muškarca koji je sinoć u Banjoj Luci nasmrt pretučen.

Kako je saopćeno iz Okružnog javnog tužilaštva (OJT) Banja Luka, žrtva je Saša Kisin (49) iz Banja Luke. 

On je oko 21 sat pronađen u napuštenoj kući u besvjesnom stanju sa povredama po tijelu.

Kako su precizirali iz OJT Banja Luka, žrtva je od posljedica zadobijenih povreda u toku noći preminula u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske (UKS RS) Banja Luka.

- Na mjesto događaja danas je izašla dežurna tužiteljica OJT Banja Luka Ševa Nikolina, zajedno sa pripadnicima Policijske uprave (PU) Banja Luka. Tužiteljica je naložila da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere kao i vještačenja na utvrđivanju svih okolnosti počinjenog krivičnog djela, a bit će naložena i obdukcija tijela koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu RS, saopćeno je iz OJT Banja Luka.

U saopćenju se dodaje da su pripadnici PU Banja Luka uhapsili tri osobe - 48-godišnjeg D. J. iz Čelinca, 20-godišnju S. V.  iz Laktaša i 46-godišnjeg D. K. iz Laktaša

- Osumnjičeni se nalaze se na kriminalističkoj obradi, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo teško ubistvo. Nakon krimininalističke obrade osumnjičeni će biti sprovedeni na ispitivanje u OJT Banja Luka, zaključuje se u saopćenju OJT Banja Luka.

 



Magazin PRESS / Source


 

Pokreće Blogger.