NEŠIĆ PROZVAO TROJKU Jeste li proevropska ili antisrpska politička platforma? Opredijelite se


Ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić oglasio se povodom, kako je kazao, podaničkih izljeva određenih funkcionera Trojke.

"Nastavljaju se podanički izlivi odbijanja određenih funkcionera Trojke o tome kako neće glasati o izmjenama izbornog zakona, odlazak međunarodnih sudija i uopšte kako neće glasati ni za šta sa Srbima i Hrvatima. Neće glasati ni sami nego će čučati u redovima ambasada ili pred kancelarijom bavarskog turiste Schmidta i takmičiti se u rušenju svake šanse BiH da postane funkcionalna zemlja", navodi Nešić u saopćenju.

Kaže da je vrijeme da se presječe i da Trojka jasno kaže šta želi.

"Ono što postoji u stenogramima sastanaka tj. izgradnju BiH na dogovoru sa Srbima i Hrvatima i put ka EU ili želi ono što izlazi iz izjava njihovih funkcionera a to je ukidanje Republike Srpske?".

Ponovio je mantru svog šefa Milorada Dodika o tome kako su Srbi posvećeni očuvanju Ustava, Zakona i Dejtonskog mirovnog sporazuma.

"Samo poštujući te temelje postoji BiH koju smo upravo takvu izvukli iz vremena sukoba, tragedija i rata i doveli je na prag otvaranja pregovora o članstvu u EU. Takvu BiH mi Srbi želimo - zakonitu, na Ustavu izgrađenu, koja pripada nama, a ne stranim guvernerima i koja je u EU zajedno sa svim drugim državama gde Srbi žive. Sa jakom Republikom Srpskom koju ne damo nikome i ni po koju cijenu.

Krajnje je vrijeme da se Trojka opredijeli - jeste li proevropska ili antisrpska politička platforma?", zaključuje se u saopćenju.





Magazin PRESS / Source


 

Pokreće Blogger.