UŽAS U OVOM BH. GRADU Mevludin je provalio u stan svoje supruge: Vukao ju je za ruke, a zatim stavio na sećiju, nastavljajući da i dalje povlači suprugu za tijelo govoreći joj da je njegovo srce, da moraju živjeti zajedno


Tužilaštvo Srednjobosanskog kantona podiglo je optužnicu protiv Mevludina Jusića zbog krivičnog djela narušavanje nepovredivosti doma i krivičnog djela nasilja u porodici. Prema optužnici, koju je potvrdio Općinski sud Bugojno, Jusić je ovo krivično djelo počinio u maju ove godine. On je tog dana upao u stan u kojem je stanovala njegova supruga sa maloljetnom djecom u Ulici 717. slavne brdske brigade bb, općina Donji Vakuf.

Najprije je provalio u stan i ponašajući se agresivno, suprugu uhvatio za ruke.

- Vukao ju je za ruke, a zatim stavio na sećiju, nastavljajući da i dalje povlači oštećenu za tijelo govoreći joj da je njegovo srce, da moraju živjeti zajedno. Kada mu je oštećena rekla da ne želi živjeti sa njim, zahtijevajući da napusti prostorije kuće, optuženi je oštećenu rukom uhvatio u predjelu usta i jako stisnuo govoreći da će je silom natjerati da žive zajedno, te nastavio da je povlači za odjeću u predjelu grudi. Oštećena je ovaj događaj prijavila PS-u Donji Vakuf, nakon čega joj je ukazana liječnička pomoć u JU Dom zdravlja Donji Vakuf, navodi se u optužnom aktu.

Postupajući tužilac je u optužnici predložio produženje mjere pritvora i to iz razloga jer postoje naročite okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo.




Magazin PRESS / Source


 

Pokreće Blogger.