ŽESTOKE REAKCIJE IZ RS-A ZBOG OSLOBAĐAJUĆE PRESUDE DRAGANU VIKIĆU Je li moguće da su Srbi kolektivno krivi za ono što nisu uradili?


- Oslobađujuća presuda Dragana Vikiću i ostalima je samo još jedan dokaz u nizu da je pravosuđe dotaklo dno, da nema pravde i da je jednoj strani u ovoj BiH predodređeno da bude jedini krivac za sve što se desilo u poslednjem ratu, rekao je predsjednik  Boračke organizacije Republike Srpske (BORS) Aleksandar Savić.

Ovo je bila Savićeva reakcija na prvostepenu presudu Suda BiH kojom su komandant Specijalne jedinice MUP-a RBiH Dragan Vikić, tadašnji pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Jusuf Pušina, te Nermin Uzunović i Mladen Čovčić, oslobođeni optužbi za ubistvo pripadnika JNA 22. aprila 1992. godine u Sarajevu.

- Da li je moguće? Da li je moguće da jedan narod ima kolektivnu krivicu za ono što nije uradio? Da li je jedan narod kriv jer je tražio slobodu i ravnopravnost?, upitao je Savić.

Smatra i da bi najbolje bilo da presude svima koji žive u Republici Srpskoj.

- Dajte nam te kazne, pa da jednom završimo i sa ovim. Ovo je prava agonija i Suda i tih sudskih izvršilaca. Duboko sam razočaran kao čovjek jer je jasno da naši ljudi moraju biti presuđeni, a druga strana oslobađana, kazao je on, piše Glas.



Magazin PRESS / oslobođenje


 

Pokreće Blogger.