STANIVUKOVIĆ Srbija je naša matica, podržavam ideju o vraćanju nadležnosti


Protivim se međunarodnim sankcijama Miloradu Dodiku, ponovio je Stanivuković ranije izrečeni stav
Ako nekome nije do sada bilo jasno, od sinoć je svaka nedoumica i definitivno nestala. Jedina razlika između Milorada Dodika i Draška Stanivukovića je što je prvi na vlasti na nivou države i entiteta, a drugi samo na nivou grada. Po pitanju odnosa prema BiH, apsolutno nema nikakve razlike.

Naime, gostujući na TV BN Stanivuković je, između ostalog govorio i o pomoći Srbije gradu Banjoj Luci u iznosu od šest miliona KM.

- Srbija je naša matica i veoma je značajna ta podrška, izjavio je Stanivuković.

U istom zanosu je i nastavio govoriti kako je ovo prvi put da Srbija novac daje direktno gradu, odnosno da ne ide preko budžeta RS-a. Države BiH nije bilo ni u tragovima u njegovoj izjavi.

- Naš imperativ mora da bude da imamo dobre odnose sa maticom, bez obzira ko je na vlasti u Republici Srpskoj, dodao je Stanivuković.

Također, ponovio je stav kojeg je izrekao prije nekoliko dana da se protivi izricanju međunarodnih sankcija za Milorada Dodika, jer bi se time naštetilo RS-u. Dodao je i kako podržava razvlašćivanje države, odnosno kako je rekao "vraćanje nadležnosti RS-u" , a jedino što mu smeta je način na koji se to provodi.


Oslobođenje


 

Pokreće Blogger.