ŽESTOK SUKOB PEĆANINA I MIOKOVIĆA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA Otkud sa mnom na 'ti', čobanine?


Novinar i advokat Senad Pećanin je na svom X profilu podijelio dio članka portala Istraga.ba a u vezi poređenja prvog predsjednika RBiH Alije Izetbegovića i ratnog zločinca Ratka Mladića od strane visokog predstavnika Christiana Schmidta.

"Nije Christian Schmidt naudio Bošnjacima poređenjem Alije Izetbegovića sa Ratkom Mladićem. On ih jeste uvrijedio, ali ih nije obezvrijedio. Schmidt je Bošnjake obezvrijedio onim izmjenama Ustava Federacije BiH prema kojim će se jedan Hrvat iz Mostara vrijediti kao četiri Bošnjaka iz tog grada. Ali te izmjene su javno podržali i Mioković, i Magazinović, i Stojanović, i Konaković i pripadajući mu Adnan Delić.

Šuti Schmidtov šef Parlamenta Dragan Mioković, šuti Schmidtov potpredsjednik Federacije Igor Stojanović, šuti Schmidtov ministar vanjskih poslova Elmedin Konaković, šuti Schmidtov ministar Adnan Delić, šute svi Trojkaši o Schmidtovom miješanju u slučaj Kovačević i presudi koja naređuje uspostavu građanske BiH. Šute isto onako kako su šutjeli kada je Schmidt suspendovao Bošnjake na 24 sata, da bih oh obespravio narednih pet decenija. Šute o bitnim stvarima, a svoju šutnju prikrivaju reakcijom na manje bitne stvari.

To što je Schmidt uvrijedio mrtvog Aliju Izetbegovića, nije ni blizu pogubno kao ona njegova odluka iz izborne noći 2022. godine. A još je manje pogubno u odnosu na onu Schmidtovu odluku iz aprila prošle godine kada je u Ustav Federacije BiH upisao odredbe prema kojima će se Hrvati iz Zapadne Hercegovine zauvijek pitati više od svih Bošnjaka, Hrvata i Srba zajedno iz preostalih dijelova Federacije", glasio je dio članka kojeg je podijelio Pećanin na X-u.

U komentarima mu se javio predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Dragan Mioković.

"Na šta si ti spao, nevjerovatno", napisao je Mioković.

Pećanin mu je odgovorio uvredom:

"Otkud sa mnom na 'ti', čobanine?"


 




Magazin PRESS / Source

Pokreće Blogger.