SAŠA MAGAZINOVIĆ OTVORENO Evropi ne smeta BiH nego muslimani koji u njoj žive


Prije početka rasprave na temu „Učešće dijaspore u političkim procesima u Bosni i Hercegovini“, koji organizira Klub poslanika SDPBiH-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, u saradnji sa pokretom "Snaga domovine", učesnici su se obratili novinarima i kometarisali izjave premijera Mađarske Viktora Orbana.

Šef Kluba zastupnika SDP BiH u Parlamentu BiH Saša Magazinović napomenuo je da je prije dvije godine rekao da EU ne želi BiH.

“Prije dvije godine, ovdje u parlamentu sam rekao da EU ne želi BiH u svom članstvu, ali traži lijep način da to kaže stavljajući pred nas preduslove koje unaprijed znaju da ne možemo isporučiti. Tada sam rekao da postoji ta ksenofobna politika koja jača u Evropi i kojoj ne smeta BiH nego joj smetaju muslimani koji žive u BiH. Tada su mi rekli da pretjerujem. Ovo što je izašlo u javnost i što govori Orbanov glasnogovornik misli jedan mnogo veći, zabrinjavajući broj ljudi u evropskim institucijama i mislim da o tome treba da govorimo jer ako je ovo ta Evropa, onda ja mislim da ne treba da idemo u EU, jer ovo nisu evropske vrijednosti”, kazao je Magazinović. 



Magazin PRESS / Face TV


 

Pokreće Blogger.