MIJATOVIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU Muslimani u BiH veći su Evropljani nego pola Evropljana


Prije početka rasprave na temu „Učešće dijaspore u političkim procesima u Bosni i Hercegovini“, koji organizira Klub poslanika SDPBiH-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, u saradnji sa pokretom "Snaga domovine", učesnici su se obratili novinarima i kometarisali izjave premijera Mađarske Viktora Orbana.

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović rekao je za muslimane u BiH da su veći Evropljani nego pola Evropljana.

“Veći su Evropljani bh. muslimani od pola Evropljana. Ja nemam problem sa percepcijom ni Mađarske ni Hrvatske ni Slovenije; to, nažalost, nije dobro prema BiH. Mi smo prije tri-četiri nedjelje bili sa puno evropskih parlamentaraca koji misle potpuno suprotno u odnosu na gospođu Ajhorst, na Orbana, na Milanovića. Vrlo jasnu poruku smo poslali i to mora biti stav BiH.

"Nije u BiH napadnuto ništa drugo nego evropske vrijednosti i ukoliko misle da će se to završiti ovdje u BiH, grdno se varaju! U roku od nekoliko mjeseci imat će potpuno isti problem u srcu Evrope u Briselu. Ako su spremni na to - bujrum. Ono što je bitno za nas: mi znamo ko su neprijatelji ove države, ali ja imam pitanje za vlast, one koji se busaju patriotizmom, ko su prijatelji? Je li izašao ijedan predsjednik i rekao suprotno: 'E, to moramo da se ispitamo; ko su prijatelji BiH?'", kazao je Vojin Mijatović. 


Magazin PRESS / Face TV


 

Pokreće Blogger.