OVO SE NEĆE SVIDJETI ČOVIĆU Milanović ga brutalno spustio


Zoran Milanović, predsjednik Republike Hrvatske, danas je u Zagrebu govorio o Bosni i Hercegovini gdje je tokom vikenda trebao boraviti, ali je posjetu otkazao zbog "nesigurnosti".

Nakon obrazlaganja razloga nedolaska, Milanović je odgovorio na pitanje misli li da hrvatskom narodu u BiH pomažu njegove izjave, na šta je odgovorio potvrdno jer "bi inače bili izloženi stihiji". Kazao je i da hrvatska Vlada "bezobrazno ignorira svoj posao i ono što im stoji na raspolaganju!.

- A to su sve diplomatske i političke mjere u borbi za nešto je prije svega interes Hrvatske a tek onda Hrvata u BiH i ko god ih sada vodi, to je Dragan Čović. S njim sarađujem. Mislim da je odnos onih koji to trenutno mogu, a to je unitaristička klika iz Sarajeva, taj unitarizam ove vrste razara BiH. BiH bez Hrvata ne postoji. Najmanji su, međutim upravo oni su ta jezičina na vagi za opstanak BiH, za koji se zalažem i ne vodim u pitanje već 20 godina, čini sigurnim i predvidivim. Ako me nakon svega toga šačica unitarističkih bukača, popravljača, moralnih kamatara ne voli, super. Ponosan sam na to, rekao je Milanović.

-Čović je najveći problem. Kad on ode, Hrvati u BiH će biti kao Švicarci, rekao je Milanović, dodavši da je uvijek imao problem s Čovićevim HDZ-om BiH, “jer je uvijek bila zagrebačka filijala”.

Upitan kad bi mogao doći u BiH, Milanović je rekao da možda ode sutra, ali neće biti službene najave. “To sutra mislim figurativno”, rekao je predsjednik Hrvatske.


Magazin PRESS / Oslobođenje


 

Pokreće Blogger.