ZAHIRAGIĆ ZAGRMIO Održat ću press i printati hiljade primjeraka da građani vide kakvu diplomu ima naš ministar Konaković


Na jučerašnjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo zastupnik Haris Zahiragić govorio je o inspekcijskim nadzorima, između ostalog i o provjeri diplome ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedina Konakovića.

- Klub SDA 29. jula 2022. godine podnosi zahtjev za usmjereni inspekcijski nadzor na Fakultetu za sport i tjelesni odgoj i preispitivanje diplome Elmedina Konakovića - započeo je Zahiragić.

Kao razlog Zahiragić je naveo sumnje u validnost Konakovićeve diplome.  

 - To je bila crvena linija koja je nas natjerala da podnesemo taj zahtjev. Taj zahtjev je sačinjavao 40 pitanja, jasnih, koji su morali usmjeriti inspekciju na one stvari na koje smo mi kroz pitanja ukazali, što je sve prekršeno - nastavio je.

Zahiragić je između ostalog pročitao i neka od pitanja koja su upućena inspekciji. 

- Inspekcija koja nije imala kuda je na 51 stranicu koju imam ovdje i koja je bila dostupna u medijima, i objavit ću je na live pressu i isprintat u hiljadama primjeraka i podijelit građanima da vide kakvu diplomu ima naš ministar vanjskih poslova. Na osnovu tog zapisnika od 51 stranicu kada bi inspekcija morala rješenjem zahtjevati postupanje Fakulteta za sport i tjelesni odgoj to se ne desi, nego nam Fahir Halilović (tada direktor Kantonalne uprave za inspekcijske poslove) sa tim zapisnikom, kao da ga mi nismo pročitali, pravi press-konferenciju i uvjerava nas da je tu sve u redu - kazao je Zahiragić.

Njegova najava o printanju diplome zapravo je bio svojevrsni odgovor Elmedinu konakoviću, predsjedniku NiP-a, koji je jučer najavio kako će održati konferenciju za medije na kojoj će čitati presudu Fadilu Novaliću, bivšem premijeru FBiH te kako će tu presudu printati u hiljadama primjeraka i dijeliti građanima. 




Magazin PRESS / Source


 

Pokreće Blogger.