Snimak na kom 15-godišnji Makron ljubi svoju buduću suprugu Brižit (40) u školi šokirao svijet


Na društvenim mrežama osvanula je fotografija, koja je malo poznata u javnosti, a na kojoj vidimo Emanuela Makrona, tada i dalje učenika privatne srednje škole u gradu Amienu, koji razmenjuje poljupce - u obraz - sa svojom tadašnjom nastavnicom francuskog i latinskog jezika na svečanosti upriličenoj u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Britanski "The Sun" prenosi da je aktuelni predsednik na ovom snimku imao samo 15 godina, a njegova udata profesorica već 40.

Ono što je u čitavoj priči još interesantnije jeste činjenica da je Emanuel, mladić koji je stariju nastavnicu osvojio šramom i intelektom, išao u razred sa njenom kćerkom Lorens, te da su Makronovi roditelji bili uvjereni da je to djevojka koja se njemu dopada.

Spisateljica Ana Fulda, koja je napisala knjigu "Emanuel Makron: Savršen mladić", razgovarala je sa njima o nesvakdiašnjoj romansi, koja se dogodila dok je Brižit još bila udata za bankara Andra-Luija Auzierea, sa kojim ima troje dece - sina Sebastijana i ćerke Lorens i Tifani.

Roditelji vezu nisu prihvatali, sina iz Amiena prebacili u Pariz
Njegovi roditelji, otac Žan-Mišel i majka Fransoaz, priznali su tada da su bili šokirani saznanjem da njihov sin, njihova uzdanica, ima tajnu aferu sa toliko starijom i udatom profesoricom, te da su ga zato ispisali iz škole u Amienu, na severu Francuske, i poslali ga na okončanje školovanja u Parizu.

"Nismo mogli da vjerujemo. Jasno je da, kada je Emanuel upoznao Brižit, nismo mogli samo reći: 'To je sjajno'", priznala je Makronova majka.

Mediji prenose da je tada navodno i samoj Brižit rekla: "Zar ne vidiš? Imala si svoj život. Ali on neće imati djecu sa tobom", na šta joj je buduća prva dama kratko odgovorila: "Ne mogu vam ništa obećati".

Brižit Makron je potvrdila za magazin "Paris Match" da joj je Emanuel obećao da će je oženiti kada je imao samo 17 godina. To se i desilo 20. oktobra 2007. u gradu Tuke, godinu dana nakon što se njen prethodni brak završio razvodom.

Brižit se za Emanuela udala na istom mjestu gde se venčala sa bivšim
Vjenčanje je održano u sali "koja nije bila toliko velika", a u kojoj se Brižit, kada je imala samo 21 godinu, udala za svog prethodnog emotivnog izabranika.

"Svako do vas posvjedočio je onome što smo proživjeli u posljednjih trinaest godina. I vi ste to prihvatili. Vi ste nas učinili onim što danas jesmo, odnosno parom koji nije baš sasvim običan, ali parom koji postoji. Stoga sam želio da vam zahvalim što ste nas voljeli takve kakvi jesmo. Posebno želim da se zahvalim djeci Brižit, jer ako je ikome ovo moglo biti komplikovano, onda je to svakako bilo njima".

Na vjenčanju Makrona i Brižit koja iz prvog braka ima troje djece i koja je danas baka sedmoro unučadi, bili su i Emanuelovi rodietlji, koji su na kraju romansu morli da prihvate. Među zvanicama su se našli i brat i sestra francuskog predsjednika.

Kćeka Brižit Markon opisala očuha kao "izuzetnu ličnost"
Makron nema biološku djecu sa svojom suprugom, ali ga njena djeca vrlo cijene i poštuju. Tifani, koja sija u svijetu advokature, opisala je svog očuha kao "izuzetnu ličnost" i "inteligentnog čovjeka".

Bivši suprug Andre-Lui poslije kraha braka i medijske hajke usmjerene ka njegovom životu, prošlosti i neuspjeloj vezi sa Brižit, povukao se iz javnosti, a umro je 2019. godine.




Avaz


 

Pokreće Blogger.