NOVINARI JEDNOG OD NAJPOZNATIJIH BH. PORTALA HELEZU POVRIJEDILI EGO, A ON IH OPTUŽIO DA IH FINANSIRA VUČIĆ Pouzdano znam da su...


Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez, gostovao je sinoć na Face televiziji.

Teme razgovora su bile lažne dojave o bombama, nadlijetanje dronova iznad vojnih objekata OS BiH, te proizvodnji dronova u Bosni i Hercegovini.

No, Helez je tom prilikom iznio ozbiljne optužbe na račun jednog od najpoznatijih portala u našoj zemlji, optužujući ga da ga finansira srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić i BIA. 

Kako je državni ministar došao do tih informacija nije poznato, a čak ga je i voditelj Senad Hadžifejzović upozoravao da su to ozbiljne optužbe koje će sigurno podleći krivičnoj prijavi za klevetu.

Slušajući razgovor, takve optužbe dolaze više iz razloga jer je Helezu povrijeđen ego pisanjem tog medija o proizvodnji bh. dronova, a koji su kupljeni u Kini pa predstavljeni kao domaći.

Helez je sinoć u emisiji kazao da on s tim nema ništa.

Sa druge strane, kolege su pisale i o dizanju panike sa dronovima koji nadlijeću bh. kasarne, te da Helez nema nadležnost da naredi obaranje dronova, jer je za to nadležno Predsjedništvo BiH. Ni to se, očigledno, nije dopalo državnom ministru odbrane pa se branio riječima da ih finansira strana obavještajna služba.

"Za Klix znam pouzdano su na platnom spisku Aleksandra Vučića", kazao je Helez.





Magazin PRESS / Source


 

Pokreće Blogger.