TUGA I BOL Preminula Sarajka koja je više od godinu čekala na kemoterapiju


Predsjednica Udruženja osoba oboljelih i liječenih od tumora dojke "Renesansa" Enida Glušac objavila je da je u 60. godini preminula članica ovog Udruženja Đulferi Avdić, koja je više od godinu čekala na terapiju.

- Na svoj lijek od životne važnosti čekala je više od godinu iako se znalo kakav će to učinak imati na karcinom koji je metastazirao. Jednom je već uspjela da ga pobijedi, nastavi raditi, plaćati doprinose državi (istoj ovoj koja ju je osudila na smrt), doprinositi društvu i biti podrška ženama koje su oboljele nakon nje. Svi koji su imali čast upoznati ovu divnu ženu znaju sa koliko hrabrosti se suočavala sa silnim čekanjima na sve što je značilo preživljavanje - napisala je Glušac u objavi.


Uputila je vrlo emotivne riječi.

- Draga naša Đuli, oprosti što pored svih naših napora nismo uspjele probuditi savjest i empatiju vladara koji obraza nemaju i gu*ici se ne boje. Snivaj neke ljepše snove konačno bez straha, strepnje, bola, laži, čekanja, lažnih obećanja, dvoličnosti, nerazumijevanja i nadanja. Vole te tvoje renesansice - navela je Glušac.




Magazin PRESS / Source


 

Pokreće Blogger.