Katica nakon novog ubistva kaže da je MUP KS uspješno odgovorio izazovima, još uvijek tragaju za ubicom


U ponedjeljak se u Sarajevu dogodilo novo ubistvo. Ovog puta je ubijen migrant, a sarajevska policija je tom prilikom uhapsila dva lica iz Afganistana, a za trećim još uvijek tragaju.

Uhapšeni su 20-godišnji T.M. i 19-godišnji A.M., a traga se za Amirom Tuatahe (22).

Dok traže jednom od osumnjičenih, koji je opasan, a moguće i naoružan, ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica kaže da je ovo “još jedan uspješan odgovor policije”.

“Policija Kantona  Sarajevo još jednom je pokazala da može uspješno odgovoriti svim zadacima i izazovima. Nepuna 24 sata nakon ubistva muške osobe (migranta) na području općine Ilidža, naša policija locirala je i uhapsila dvije osobe koji se dovode u vezu sa ovim ubistvom.

U višesatnoj akciji provedenoj u toku jučerašnjeg dana na lokalitetu Darive, u kojoj su učestvovali policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a KS, Specijalne policijske jedinice i Jedinice interventne policije, uspješno su locirane i uhapšene dvije osobe koje se dovode u vezu sa ovim ubistvom.

U akciji su korišteni dronovi i druga materijalno-tehnička sredstva kojima smo opremili našu policiju da može odgovoriti u ovakvim zadacima. Zato ćemo policiju Kantona Sarajevo jačati i dalje, jer jaka policija je garant sigurnosti naših građana!

Za trećom osobom koja se dovodi u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela naši policijski službenici intenzivno tragaju, a radi se o licu Amir Tuatahe, rođenom 2002.godine, državljaninu Afganistana.

Siguran sam da će i ovo lice ubrzo biti locirano i privedeno, a građane pozivamo da budu partneri policiji u ovom i svim drugim aktivnostima i bilo kakva saznanja jave na brojeve telefona 122, 033/ 206-666, 033/207-777 ili najbližoj policijskoj stanici.

Čestitam našim policijskim službenicima, predvođenim policijskim komesarom Fatmirom Hajdarevićem, na uspješno provedenoj akciji i djelovanju na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela i osiguranju bezbjednosti naših građana”, napisao je Katica.




Source


 

Pokreće Blogger.