Evo kakvo nas vrijeme očekuje ovog vikenda u BiH


Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

U drugom dijelu dana rijetki lokalni pljuskovi mogući su u centralnim i istočnim područjima. Puhat će vjetar, slab do umjerene jačine, sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom će se kretati između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 25°C. Najviša dnevna temperatura zraka iznosit će uglavnom između 30 i 36°C.

U Sarajevu će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Najniža jutarnja temperatura zraka kretat će se oko 16°C, a najviša dnevna temperatura zraka oko 32°C.

- Većih promjena na nebu iznad Bosne i Hercegovine neće biti ni narednih dana jer prostrano anticiklonalno polje i dalje će uslovljavati nebesko plavetnilo uz obilje sunca. Izostanak padavina koji će se nastaviti i u narednim danima dodatno će otežati hidrološke prilike u našoj zemlji. Jutarnja svježina izvjesna je samo u centralnim područjima, a tokom dana uz pojačan indeks UV zračenja i biće toplo. U urbanim zonama naročito na jugu zemlje i vrlo toplo, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ).

Tako će u subotu u našoj zemlji biti pretežno sunčano vrijeme. Vjetar će biti slab do umjerene jačine, sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka kretat će se većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 36°C.

U nedjelju će biti pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine, sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 31 i 37°C.

Za ponedjeljak je najavljeno pretežno sunčano vrijeme. Očekuje se slab vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 31 i 37°C.




Magazin PRESS / Source


 

Pokreće Blogger.