EPILOG SVIREPOG ZLOČINA U BANJA LUCI Iza rešetaka osumnjičeni za ubistvo Saše Kisina


Okružni sud u Banjoj Luci odredio je pritvor Draganu Jelači (48) iz Čelinca, Valentini Stojanović (20) i Davidu Kostiću (46) iz Laktaša, osumnjičenima za teško ubistvo Saše Kisina (49) iz Banja Luke.

Pritvor im je po ovom rješenju može trajati najduže do 13. juna ove godine do 22 sata.

Okružno javno tužilaštvo u Banjoj Luci saopćilo je ranije da su osumnjičeni krivično djelo počinili 13. maja oko 21 sat u Ulici Jovana Dučića u napuštenoj kući u Banjoj Luci, a koju su neovlašteno  koristili.

Tu je bio i Kisin, a osumnjičeni su ga zajedno i po prethodnom dogovoru, nakon verbalnog sukoba, rukama i nogama udarali po glavi i tijelu, te mu nanijeli povrede.

- Osumnjičeni su tom prilikom od S. K. oduzeli novčanik koji je naknadno pronađen kod J. D. Od posljedica zadobijenih povreda S. K. je preminuo 14. maja u Univerzitetskom kliničkom centru RS u Banjoj Luci, naveli su iz Tužilaštva.

Dodali su da je tužilac stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog opasnosti od bjekstva, zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo, te iz razloga  postojanja vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna a koje je posebno teško s obzirom, na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela i što bi puštanje na slobodu osumnjičenih rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda - uznemirenju javnosti.

Podsjetimo, Jelača se sa drugo dvoje osumnjičenih upoznao u javnog kuhinji. Oni su kobne noći došli u kuću u kojoj je on živio sa ubijenim.




Magazin PRESS / Source


 

Pokreće Blogger.