DAMIR MAŠIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU Vjerujem da Novaliću nije lako, dugo nije bilo većeg političkog prevaranta od Dodika


Damir Mašić, zastupnik SDP-a u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH, izjavio je da je njegov odlazak iz Komisije iza izbor i imenovanje pitanje integriteta jer nije želio takvu vrstu odgovornosti.

Mašića je, podsjećamo, u ovoj komisiji zamjenio stranački kolega Senad Subašić, te je na taj način otvoren put za imenovanje Marina Vukoje u Ustavni sud BiH.

- Neću da glasam za to, mogu utjecati samo na svoje mišljenje i postupanje. Ne želim mijenjati svoj stav za koji vjerujem da je ispravan, rekao je Mašić.

Kada je riječ o koaliciji na federalnom i državnom nivou, ističe da je zadovoljan sa 90% stvari koje radi Trojka. Željeni partneri SDP-a su, kako kaže Mašić, Naša stranka i NiP dok je HDZ-u i SNSD-u izborni rezultat dao takvu poziciju da se bez njih ne može formirati vlast.

- Biće svega, ali vjerujem da će Trojka nastaviti političko djelovanje, poručio je on u izjavi za BHRT.

Prokomentarisao je Mašić i nedavno javljanje bivšeg premijera FBiH Fadila Novalića uprkos tome što trenutno služi zatvorsku kaznu. Mašić kaže da ne želi "političariti" na tom slučaju dodavši da vjeruje kako Novaliću nije lako.

- Imao je više nego dovoljno vremena da kao premijer radi i djeluje. Naknadna pamet najviše šteti njemu, smatra Mašić.

U jednom dijelu izjave dotakao se i predsjednika RS Milorada Dodika, te je kazao da od njega dugo nije bilo većeg političkog prevaranta.

- On je stjeran u ćošak i brani slobodu od pravosudnih organa ove zemlje. To je čovjek koji nije u stanju da objasni porijeklo svoje imovine, kao i od porodice. Spreman je da igra na sve ili ništa. Ne mogu shvatiti mazohistički odnos biračkog tijela RS prema tome jer glasaju za takvog čovjeka, rekao je.

Proteklih dana aktuelno je bilo i prepucavanje ministra vanjskih poslova BiH Elmedina Konakovića sa novinarom Avdom Avdićem. 

Mašić je poručio da ne želi biti Konakovićev advokat.

- Vjerovatno ga pogađa sve što se piše. Smatram da bi svi trebali biti odgovorniji u tom procesu: od političara do novinara, kazao je Mašić i zaključio da će vrijeme pokazati sve.




Magazin PRESS / Source


 

Pokreće Blogger.