BORENOVIĆ JASNO PORUČIO Ispitati kako je navodni član narko kartela postao počasni konzul BiH u Panami


Branislav Borenović, predsjednik PDP, osvrnuo se na slučaj Fatiha Kola, turskog državljanina koji je jednoglasno imenovan od Predsjedništva BiH za počasnog konzula u Panami. Kol je optužen za pranje novca.

- Navodi da je član poznatog narko kartela, turski državljanin Fatih Kol, koji je optužen za pranje novca stečenog preprodajom kokaina, zapravo počasni konzul BiH u Panami, imenovan na prijedlog člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović, a na lobiranje ministra Staše Košarca, oboje kadrova SNSD, predstavlja još jedan nezamisliv skandal u režiji ove vlasti - rekao je predsjednik PDP - Branislav Borenović.

Dotakao se Borenović i pitanja "kako je moguće da je takva osoba povezana s nosiocima najviših funkcija.

- Na ovo saznanje nadležne institucije trebaju odmah reagovati, jer javnost traži odgovore. Pozivam Tužilaštvo BiH da detaljno obavijesti javnost o ovim navodima. O njima mora da se izjasni i član Predsjedništva BiH, Željka Cvijanović, na čiji prijedlog je počasni konzul, perač novca, imenovan. A ukoliko se i djelić svih ovih navoda ispostavi istinitim, vrijeme je da skandal ministar Košarac, koji je odavno izgubio svaki moralni kredibilitet da obavlja bilo kakvu poziciju, bude razriješen ili podnese ostavku - zaključuje Borenović.




Magazin PRESS / Source


 

Pokreće Blogger.