PRIJETILI MU PA SU ZAŽALILI Ubio Mirzu Podbičanina i teško ranio Sulju Domca, osuđen je


Kantonalni sud u Sarajevu osudio je Elvira Sejfića na godinu i deset mjeseci zatvora jer je usmrtio Mirzu Podbičanina te teško povrijedio Sulju Planju, poznatijeg kao Suljo Domac.

Ovu informaciju za Oslobođenje potvrdio je njegov branilac Muhidin Kapo.

Advokat Kapo je pojasnio da je Vijeće prihvatilo stav odbrane da se u radnjama optuženog ne stiču elementi ubistva i pokušaja ubistva, već ubistva i pokušaja ubistva počinjenog namah.

Prema riječima advokate Kape, Sejfić je za oba krivična djela dobio po godinu zatvora te mu je izrečena jedinstvena kazna od godinu i deset mjeseci zatvora.

U kaznu mu je uračunat pritvor od godinu i četiri mjeseca, tako da mu je pritvor ukinut i on je na slobodi, naglasio je Kapo.

Kapo je pojasnio da je Vijeće utvrdilo da je Sejfić ne svojom, već krivicom oštećenih, doveden u stanje teške razdraženosti, odnosno bitno smanjene uračunljivosti.

On je bio napadnut i slomljena mu je vilica, rekao je Kapo.

Advokat je dodao da je Sejfiću presuda izrečena krajem februara.

Prema optužnici, Sejfić je 10. oktobra 2022. nakon maltretiranja i užasnih prijetnji otišao u svoj stan u Ulici Džidžikovac u centru Sarajeva, potom uzeo nož i benzin te krenuo u potragu za Mirzom Podbičaninom i Suljom Domcem, koji su, između ostalog, prijetili da će mu silovati kćerku.

Sejfić je Podbičanina pronašao kod Tržnice, a onda je krenuo za Suljom Domcem, kojeg je našao kod Velikog parka. Ranio ga je, a kada ga je počeo polijevati benzinom, spriječila ga je policija.

Podbičanin je usred zadobijenih rana preminuo na mjestu događaja, dok je Suljo Domac s teškim povredama prevezen u bolnicu te je preživio.




Magazin PRESS / Source


 

Pokreće Blogger.