OTKRIVEN IDENTITET MUŠKARCA KOJI JE PUCAO NA KUNDU NA KOVAČIMA Prije nego je pucao na društvenim mrežama objavio je OVAJ status


Sarajevska policija je uhapsila muškarca koji je pucao na Emira Kundu na Kovačima, a kako saznajemo radi se o Džanu Hukeliću, potvrđeno je iz nekoliko izvora.

Podsjetimo, u sarajevskom naselju Kovači danas je pucano na Emira Kundu.

Kundu su na motoru čekali naoružani napadači i ispalili više od sedam hitaca prema njegovom vozilu. Nasreću, niko nije povrijeđen, a traga se za napadačem.

Inače, Kundo je poznat policijskim organima. On je hapšen 2016. godine zbog pokušaja ubistva tada 17-godišnjeg Edhema Šljive.

Utvrđuje se motiv napada na Kundu koji je u pola bijela dana pukom srećom izbjegao da bude pogođen.

Zanimljivo da je na društvenim mrežama Hukelić danas objavio status "Il' će Kundo il' će kiša". 

- Danas oko 12:30 sati, PU Stari Grad je obaviještena da je došlo do upotrebe vatrenog oružja u ulici Kovači .Izlaskom na teren policijski službenici su potvrdili navode iz prijave, da je NN muškarac upotrijebio vatreno oružje, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba, a na jednom vozilu je nastupila materijalna šteta. 

Obaviješten je tužilac KTKS koji je djelo okvalifikovao kao Ubistvo u pokušaju. Muškarca Dž.H. (1995) za kojeg postoji osnov sumnje da je izvršilac ovog krivičnog djela, policijski službenici Uprave policije MUP-a KS su lišili slobode i nad njim se provodi kriminalistička obrada. Policijski službenici nastavljaju rad na ovom predmetu - poručeno je iz MUP-a KS.




Magazin PRESS / Source


 

Pokreće Blogger.