POGLEDAJTE ŠTA JE SARAJEVSKA POLICIJA ZAPLIJENILA U AKCIJI CONSIGLIERE Nepregledna količina keša, automatske puške…


MUP Kantona Sarajevo oglasio se o akciji 'Consigliere' koju su danas proveli po nalogu Tužilaštva BiH.

U njoj su uhapšeni Dženis Kadrić i Amel Hodović zbog sumnje da su prali pare za superkartel Edina Gačanina.

"Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, postupajući pod nadzorom državnog tužioca iz Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, realizovali su akciju kodnog naziva Consigliere.

Slobode su lišena dva muškarca, Dž. K. (1989) i A. H. (1983) zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo Organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom Pranje novca", saopćili su.

Naveli su da su izvršeni pretresi u dvije sarajevske općine.

"Izvršeni su pretresi objekata koje koriste osumnjičeni na području općina Centar i Novi Grad. U pretresima je pronađena i izuzeta značajna količina gotovog novca u EUR i BAM valuti, više komandno-komunikacijskih uređaja, četiri puške i četiri pištolja, dva motorna vozila (Toyota Land Cruiser i Land Rover Defender), poslovna dokumentacija, te drugi predmeti od interesa za istragu.

Aktivnosti se provode u okviru predmeta kodnog naziva 'Consigliere' sa dokazima iz Sky i Anom aplikacija, a osumnjičeni su pod istragom zbog organiziranog kriminala, povezanog s neovlaštenim međunarodnim prometom velikih količina opojnih droga, kao i pranja novca, odnosno unošenja velikih iznosa novca stečenog kaznenim djelima u redovan platni promet u Bosni i Hercegovini, kupovinom pokretne i nepokretne imovine.

Osumnjičeni će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a KS biti predati u nadležnost postupajućeg tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine", navedeno je.




Magazin PRESS / Source


 

Pokreće Blogger.