Oglasila se direktorica JU 'Djeca Sarajeva' o djevojčici koja je dobila povrede u vrtiću - EVO KAKVE JE NOVE DETALJE OTKRILA


Ilda Bekrić, direktorica Javne ustanove "Djeca Sarajeva" oglasila se nakon objaviljavanja teksta na našem portalu koji se odnosi na osamnaestomjesečnu djevojčicu koja je u vrtiću za sada pod nerazjašnjenim okolnostima zadobila povrede po licu i ramenu.

 


Bekrić kaže da u ovoj predškolskoj ustanovi istražuju sve okolnosti kako bi bilo utvrđeno šta se desilo.

 

“Javna ustanova ‘Djeca Sarajeva’ Sarajevo upoznata s navedenim slučajem, te da poduzima sve potrebne radnje kako bi se utvrdilo šta se desilo u konkretnom slučaju. O poduzetim radnjama i njihovom ishodu, JU „Djeca Sarajeva“ Sarajevo će blagovremeno obavijestiti roditelje djeteta. Također, naglašavamo da je sigurnost djece u JU ‘Djeca Sarajeva’ na prvom mjestu, te izražavamo žaljenje zbog nemilog događaja. Ukoliko se utvrdi odgovornost zaposlenika JU „Djeca Sarajevo“ Sarajevo isti će snositi odgovarajuće sankcije u okviru dozvoljenih zakonskih mogućnosti”, navela je ona.

 

Podsjećamo, Irfan Hasković, otac djevojčice koja je zadobila povrede je u ranijem razgovoru za N1 kazao da stiče utisak da se cijeli slučaj pokušava zataškati.

 

O ovome je upoznat i MUP Kantona Sarajevo te nadležni tužilac koji je naredio da MUP dostavi neophodni izvještaj kako bi se sarajevsko kantonalno tužlaštvo pozabavilo navedenim slučajem.

 

Hasković  je na kraju i kazao da će najvjerovatnije angažovati i advokata.

 



Magazin PRESS / Depo


 

Pokreće Blogger.