OBJAVLJEN VIDEO SNIMAK UBISTVA NUSRETA DESTANOVIĆA Prilazi suvozačevom mjestu, oštrim predmetom zadaje udarce...


Zbog sumnje da su povezani sa ubistvom 28-godišnjeg Nusreta Destanovića iz Tutina, policija je u Novom Pazaru uhapsila tri osobe.

Među uhapšenima je E. Dž. (18) iz Sjenice, osumnjičen za teško ubistvo u saizvršilaštvu, i Elvis H. (40) iz Novog Pazara, optužen za pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog djela. Treća osoba, Rijalda H. (27) iz Sjenice, koja se sumnjiči za neprijavljivanje pripremanja krivičnog djela, a Sead Z. je, kako prenosI portal Sandžakdanas.rs, u bjekstvu i nedostupan je policijskim organima.

Na jednom od tih snimaka vidi se kako automobil ulazi u dvorište jedne zgrade, okreće se i parkira. Iz automobila izlazi Sead Z, koji trči prema suvozačevom mjestu, i tamo, koristeći oštar predmet, zadaje više udaraca Nusretu Destanoviću, uključujući i kobne.

U automobilu marke Golf, koji je u vlasništvu Nusreta Destanovića, još uvijek postoje tragovi krvi. Ti tragovi krvi kao i videosnimak predstavljaju neoboriv dokaz protiv Seada Z. da je ubio Nusreta Destanovića, piše ovaj portal.

U javnost su dospjele i fotografije Golfa i njegove unutrašnjosti.

Prema onome što je dosad poznato, Sead Z. je automobil odvezao u Novi Pazar kod svog rođaka, Elvisa H, koji je također pritvoren zbog skrivanja Seada Z. i pomaganja nakon izvršenja krivičnog djela.

Prema nezvaničnim informacijama, Sead Z. i E. Dž. (18) iz Sjenice su najprije fizički napali Nusreta Destanovića prije nego što su ga prisilno smjestili u Passat B6, koji je u vlasništvu Seada Z.

Na drugom snimku, zabilježenom nakon ubistva, vidi se kako Sead Z. pije vodu sa pištolja u autopraonici.




 



Magazin PRESS / Source
Pokreće Blogger.