EVO KOLIKO NOVČANO JE KAŽNJEN BENJAMIN SPAHOVIĆ OD MUP-A KS Oglasio se i na Instagramu - EVO KAKVU JE PORUKU POSLAO DUŠMANIMA


Vijest da je Benjamin Spahović izašao iz zatvora i odmah sjeo za volan, iako mu je sud odredio trogodišnju zabranu upravljanja motornim vozilom, privuklo je veliku pažnju.

Osim toga, na društvenim mrežama je objavio fotografiju na kojoj pozira pored skupocjenog automobila marke Audi, uz pjesmu folkera Sinana Sakića "Nek' puknu dušmani".

Podsjećamo, on je, vozeći automobil Porsche brzinom od 75 kilometara na sat, udario maloljetnog Orhana Tanovića, sina bh. oskarovca Danisa Tanovića, nanijevši mu povrede opasne po život.

Nesreća se dogodila 11. februara 2022. godine , u ulici Hamdije Kreševljakovića, nedaleko od mosta Drvenija u Sarajevu.

Inače, Spahović je uputio jučer izvinjenje porodici Tanović.

"Ovim povodom želim da se izvinem malom Orhanu Tanoviću i porodici Tanović. Nije mi bila namjera da te udarim. Nek si živ i zdrav sa svojim roditeljima i porodicom", napisao je Benjamin Spahović.

Općinski sud u Sarajevu prihvatio je sporazum o priznanju krivice kojeg su sklopili Tužilaštvo KS i Benjamin Spahović.

Prema ovom sporazumu, zbog nesreće koju je izazvao, a u kojoj je teško povrijeđen maloljetni Orhan Tanović, Spahović je osuđen na dvije godine zatvora. 

Tokom jučerašnjeg dana, Spahović je izašao iz zatvorske jedinice, a po njega su došli članovi njegove porodice i prijatelji, a osim toga, priređen mu je pravi doček u jednom sarajevskom kafiću, a među prisutnima je bio i Muhamed Ali Gaši. 

Iz MUP-a KS su potvrdili da je Spahović kažnjen sa novčanom kaznom od 340 KM i kaznenim bodovima.

Za Oslobođenje su kazali da on nema aktivnu izrečenu mjeru "zabrana upravljanja motornim vozilom".

Također su naveli da će mu kazna biti uručena putem pošte budući da ga nije bilo na adresi. 

Oglasio se i Spahović putem Instagram profila.

"Ljudi šta hoćete više od mene, šta pišete, pustite me da živim svoj život i da uživam, Bože sačuvaj. Evo imam svog šofera", kazao je Spahović putem storyja.

Sabrana djela Benjamina Spahovića

Inače, Spahović je svojevremeno bio učesnik jednog srbijanskog rijaliti showa, a nakon izlaska u martu 2019. godine, sa Nedimom Hasićem opljačkao je pumpu u Vogošći.

Razbojnici su se nakon pljačke u Vogošći dali u bijeg, a potjera je okončana na Kovačićima, kod OHR-a. 

Kod Spahovića i Hasića policajci su pronašli pištolj koji je korišten prilikom razbojništva u benzinskoj pumpi Hifa, koja se nalazi u Vogošćanskom naselju Ugorsko. Pljačka se dogodila u 19.19 sati. U vozilu je pronađen i "plijen", i to pazar iz prve i druge smjene. 

Spahović je zbog pljačke u zeničkom zatvoru proveo nešto više od dvije godine, a nakon izlaska iz zatovara najavljivao je ulazak i rijaliti Zadruga.

Ono što je zanimljivo, je da postoji nekoliko fan stranica Benjamina Spahovića a koje datiraju iz vremena dok je bio dio pomenutog rijaliti programa.

Međutim, uzimajući u obzir da je Spahović izašao iz rijalitija još 2019. godine, stranice ni do dan danas nisu prestale biti aktivne.

Čak štaviše, putem pojedinih su upućivane riječi podrške Spahoviću tokom njegovog boravka u KPZ Igman gdje je proveo protekle dvije godine.

Objavili su i snimak na kojem Spahović diže 250 kg.




Magazin PRESS / Source


 

Pokreće Blogger.