UŽAS U SARAJEVU Žena ispala iz gradskog prevoza, zadobila povrede opasne po život


Sedamdesetsedmogodišnja N. H., nastanjena u Sarajevu, teško je povrijeđena nakon što je pala iz autobusa javnog gradskog prevoza u Sarajevu.

Prema informacijama iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS), sve se odigralo u srijedu na kolovozu ulice Asima Ferhatovića u sarajevskoj općini Centar. 

- Prilikom pokretanja autobusa javnog gradskog prevoza kojim je upravljao K. H. (30), nastanjen u Sarajevu, došlo je do pada putnice u autobusu N. H. Nakon izlaska iz autobusa u ulici Zelenih beretki, općina Stari Grad Sarajevo, 77-godišnjakinja se požalila na bolove, a ljekarsku pomoć joj je ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, saopćeno je iz MUP-a KS.

U sapćenju se navodi da je na KUM-u UKC u Sarajevu ljekar konsatovao da je starica zadobila teške povrede opasne po život, te je na Klinici za anesteziju i reanimaciju zadržana na daljem liječenju. 

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, a uviđaj su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a KS i ovlašteni sudski vještak saobraćajne struke. 

- Pripadnici Odjeljenja za saobraćajne istrage, pod nadzorom postupajućeg tužioca, nastavljaju rad na dokumentovanju ove saobraćajne nesreće, zaključili su u saopćenju MUP-a KS.



Magazin PRESS / Source


 

Pokreće Blogger.