TEGELTIJA PORUČUJE Ovako se ne možemo smijati Rami Isaku, iako će neko reći da Ramo "trabunja" gluposti


Izjava ministra unutrašnjih poslova FBiH, Rame Isaka, o tome kako bi uhapsio predsjednika RS-a, Milorada Dodika, u slučaju secesije RS-a izaziva brojne reakcije, posebno među političarima u tom bh. entitetu.

Među onima koji su komentarisali Isakovu izjavu bio je i Dodikov savjetnik, dojučerašnji šef FK Borac, te nekadašnji predsjednik VSTV-a, Milan Tegeltija.

- Nije problem Ramo Isak sam po sebi, takav je kakav je, ali Ramo je Ministar MUP-a FBIH koji raspolaže oružanom silom. Vlast u Sarajevu ga je izabrala za prestavnika svoje politike On je dio Vlade. I zato riječi Rame Isaka su politika Vlade FBIH,  dok god je on Ministar u toj Vladi!

Može nekom Ramo Isak biti smiješan lik koji trabunja razne gluposti, ali Ramo Isak je, ne zaboravite, izabrani Ministar MUP- Vlade FBIH. Iza njega stoji skupštinska većina Parlamenta FBIH i Vlada FBIH koja ga ne demamtuje ni ne smjenjuje, nego stoji iza njega i njegovoh riječi.

E zato je ovo opasan čin ugrožavanja mira iz FBIH a ne zato što je to rekao građanin Ramo Isak kojem bi se onda mogli smijati što trabunja gluposti. Ovako ne možemo se smijati Rami jer Ramo je eksponet vlasti FBIH i to onog dijela te vlasti koji raspolaže oružanom silom, poručio je Tegeltija.




Magazin PRESS / Source


 

Pokreće Blogger.