PIJANIST VLADO PODANY ZGROŽEN KONCERTOM TONYA CETINSKOG NA GODIŠNJICU ZIMSKIH OLIMPIJSKIH IGARA U SARAJEVU Odvratno. Dovlačite nekoga ko nije iz Sarajeva. Zato napuštam BiH


Povodom 40. godišnjice ZOI u Sarajevu će biti održan koncert Tonyja Cetinskog

U februaru se obilježava 40. godišnjica održavanja Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu, a povodom te značajne obljetnice organiziran je i koncert Tonyja Cetinskog ispred Vječne vatre.

Direktor Turističke zajednice KS Haris Fazlagić i ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda na svojim Facebook profilima najavili su koncert poznatog hrvatskog pjevača.

“Obilježavanje 40.godina od održavanja ZOI 84 i poklon našem gradu, građanima i turistima. Sarajevo je opet centar Evrope i svijeta u svakom smislu kako davne 1984. godine tako i danas. Dobrodošli”, poručili su.

Ova odluka se nije svidjela priznatom bosanskohercegovačkom pijanistu i kompozitoru Vladi Podanyu.

Kako sam Vlado kaže, zbog ove odluke napušta Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu.

“Odvratno, 40 godina od Olimpijade a Vi dovlačite nekog ko nije iz Sarajeva, Bosne i Hercegovine. Tony je super, vrhunski izvođač ali što se volite uvlačiti u guzove svima van granica naše zemlje. Sram da vas bude.

Ugasili ste nam umjetnike, kulturu, sreću i uvozite je da bi opravdali vaše “uloge” u tome.

Zato napuštam Sarajevo i BiH. Sa “Vama” ne želim da dijelim ni zrak”, napisao je kategorično Vlado Podany.

Koncert će se održati 10. februara od 20 sati.

Podsjećamo, 14. Zimske olimpijske igre održane su od 8. do 19. februara 1984. u Sarajevu u tadašnjoj Jugoslaviji. To su bile prve zimske i druge olimpijske igre održane u nekoj komunističkoj državi nakon olimpijskih igara održanih 1980. u Moskvi. Na Igrama su u šest sportova nastupila 1.272 takmičara iz 49 zemalja.




Magazin PRESS / Source


 

Pokreće Blogger.