DONEŠENA KONAČNA ODLUKA Evo šta će biti s profesorom i učenicima koji su se sukobili na času


Profesor koji se fizički sukobio s učenikom u Strojarskoj tehničkoj školi Frana Bošnjakovića ostaje zaposlen u toj školi i neće dobiti otkaz.

Također je potvrđeno da su zbog sukoba s profesorom kažnjena četiri učenika. Od toga su dvojica dobila opomene pred isključenje. 


"Četvorici učenika, sukladno Pravilniku o kriterijima za izricanje pedagoških mjera, izrečene su pedagoške mjere - dvije opomene te dvije opomene pred isključenje. Detaljnije informacije o ovom konkretnom slučaju nismo u mogućnosti iznositi", rekla je Indexu ravnateljica škole Bosiljka Galenić. 


Kada je riječ o profesoru, ravnateljica nam je kazala da je "ugovor o radu sa spomenutim djelatnikom i dalje na snazi". Podsjećanja radi, školski odbor odbio je dati suglasnost za otkaz profesoru koji je nakon sukoba u razredu pokrenula ravnateljica. 


Profesor se, inače, nakon incidenta i pritvaranja koje je uslijedio, ali i istražnog zatvora u kojem je proveo nekoliko dana, nalazi na bolovanju.


U online anketi javnog mnijenja koju je na svojim stranicama sprovodi Index veliki procenat učesnika ankete slaže se sa donesenim odlukama, a značajan broj smatra da su učenici trebali biti kažnjeni još strožije. 



Magazin PRESS / Depo


 

Pokreće Blogger.