DA LI JE OVO MOGUĆE? PROCURILI NOVI DETALJI U ISTRAZI PROTIV IBRAHIMA HADŽIBAJRIĆA Navodno uložio velike svote novca u...


Federalna uprava policije (FUP) provjerava novu prijavu protiv uhapšenog i pritvorenog bivšeg načelnika Općine Stari Grad Ibrahima Hadžibajrića zbog sumnje u nove nepravilnosti i zloupotrebu službenog položaja dok je bio na čelu ove općine.

Naime, Hadžibajrić, kojeg su na aplikaciji Sky zvali Beg i Hadžija, prijavljen je da je navodno ulagao novac zajedno s još jednom osobom u solarne panele u Čapljini. Ova firma zatim je prodavala struju na bh. tržište i ostvarila zaradu.

Prema informacijama  iz prijave koja će, uz izvještaj, biti proslijeđena Tužilaštvu, Hadžibajrić je navodno uložio velike svote novca u ovaj biznis, koji je očito dobro krio, kao i brojne nekretnine.

FUP i Tužilaštvo već su otkrili sakrivenu Hadžibajrićevu imovinu u Hrvatskoj i Sarajevu, od vile u Baškim Vodama, koja je plaćena 156.000 KM, do vlasništva u brojnim nekretninama u Starom Gradu.

Prema informacijama, Tužilaštvo će do kraja sedmice, najvjerovatnije, tražiti novo produženje pritvora za Hadžibajrića. Uskoro mu istječu tri mjeseca. Bit će tražena još dodatna tri. U tom periodu bit će podignuta i optužnica.



Magazin PRESS / Source


 

Pokreće Blogger.