ČOVIĆ TVRDI Plenković nije izbjegao susret sa Komšićem, ovo će...


Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH, prokomentarisao je jučerašnji potez hrvatskog premijera Andreja Plenkovića koji nije želio doći na sastanak sa članovima Predsjedništva BiH zbog prisustva Željka Komšića.

To su kasnije potvrdili iz Plenkovićevog kabineta s obzirom da su u saopćenju naveli da Komšić nije izabran voljom Hrvata.

Sa stavom Plenkovića očekivano se složio i Čović koji je kazao da "imamo dva bošnjačka člana Predsjedništva".

- Ne mislim da je premijer Plenković izbjegao susret s Komšićem. On je poslao vrlo jasnu poruku legitimnosti članova Predsjedništva. Mi, naime, imamo dva bošnjačka člana Predsjedništva, rekao je Čović.

- O tome sam danas (op.a. jučer) govorio i pred predsjednikom Evropske komisije premijerom Rutteom i, naravno, pred Andrejem i to je bila odlična prilika, jer jedan od naših uslova, od 14 onih koji nam trebaju da bi otvorili vrata EU, je Izborni zakon. I nema veće ugroze integriteta izbornog procesa kad neko zloupotrijebi takav glas, kazao je on u izjavi za RTL Hrvatska.

Dodao je kako će Plenkovićev potez "ojačati odnose BiH i Hrvatske".

- Mislim da će ga snažno ojačati, jer ovo što radi gospodin Andrej Plenković ima apsolutnu podršku u Bosni i Hercegovini, poručio je Čović.





Magazin PRESS / Source


 

Pokreće Blogger.