SRBIJA NA NOGAMA Lideri opozicije ušli u zgradu Republičke izborne komisije, najavljuju...


Koalicija „Srbija protiv nasilja“ koja osporava rezultate beogradskih izbora organizovala je protest i traže njihovo poništenje. Miroslav Aleksić i Marinka Tepić počinju štrajk glađu do poništenja beogradskih izbora, najavila je Tepić večeras ispred zgrade RIK-a.

Lideri vodeće opozicione koalicije namjeravaju da se upute ka zgradi RIK-a i da traže ponavljanje izbora u Beogradu zbog, kako kažu, brojnih neregularnosti.

"Tražimo od RIK-a i Gradske izborne komisije da se ponište izbori u Beogradu, zbog krađi i neregularnosti rezultata, zbog prekrajanja izborne volje građana Beograda. Odnećemo sve dokaze i materijale koje smo sakupili tokom jučerašnjeg dana koji ne dvosmisleno ukazuju na to da je u Beogradu rezultat koji je ostvarila Srpska napredna stranka ostvaen zahvaljujući ljudima koji su dovezeni da glasaju u Beogradu i ako tu ne žive. Imamo situaciju da je ministar BiH došao da glasa, što je ne viđena stavar i nema govora ni o kakvoj regularnosti. Prema tome ovi izbori se moraju poništiti", rekao je Miroslav Aleksić jedan od nosilaca liste „Srbija bez nasilja“ za Danas.

On je najavio da će sa kolegama poslanicima ući u zgradu RIK-a i da neće izaći dok se ne ispune njihovi uslovi.

Okupljeni građani krenuli su ka RIK-u uz povike lopovi, lopovi.




Magazin PRESS / Slobodna Bosna


 

Pokreće Blogger.