OGLASIO SE DR. GAVRANKAPETANOVIĆ I PORUČIO Ne posjedujem Certifikat ali zato posjedujem Diplomu koja ima...


Upravni odbor KCUS-a u četvrtak bi mogao donijeti odluku o novom generalnom direktoru ove najveće zdravstvene ustanove u BiH.

U međuvremenu, jedan portal je objavio jutros da kandidat za ovu poziciju, Ismet Gavrankapetanović, ne ispunjava uslove.

Nedostaje mu, prema informacijama iz tog članka, Certifikat o obavljenoj edukaciji iz zdravstvenog menadžmenta.

Gavrankapetanović je u odgovoru demantovao te navode.

"Vijest je da ja ne ispunjavam uslove za vršenje funkcije generalnog direktora jer ne posjedujem Certifikat o obavljenoj edukaciji iz zdravstvenog menadžmenta u skladu sa Pravilnikom o uvjetima u pogledu vrste završenog fakulteta zdravstvenog usmjerenja koje moraju ispuniti osobe koje konkurišu za direktora zdravstvene ustanove. Po tom pitanju želim da izjavim da posjedujem Diplomu o završenom postdiplomskom studiju Upravljanje kvalitetom u zdravstvu na Ekonomskom Fakultetu u Sarajevu koja ima daleko veću vrijednost i kvalitet edukacije nego minimalno propisani Certifikat o kontinuiranoj edukaciji iz zdravstvenog menadžmenta.

Navedena diploma je bila i više nego dovoljna kada sam biran za direktora Opće bolnice. Kao dokaz postoji pravomoćna presuda Općinskog suda u Sarajevu", naveo je Gavrankapetanović.




Magazin PRESS / Source


 

Pokreće Blogger.