JEZIVI DETALJI PUCNJAVE U PRAGU Ubica OVOM porukom najavio pokolj


Više od 15 ljudi ubijeno je u napadu na praškom univerzitetu, a napadačevo tijelo pronađeno je blizu područja napada, objavila je policija.

Policija je, podsjećamo, ranije rekla da je napadač 24-godišnji student David Kozak. Šef policije kazao je da je tijelo napadačeva oca pronađeno ranije u četvrtak.

Češka policija izvijestila je nedugo nakon 15 sati da je intervenisala zbog pucnjave na Filozofskom fakultetu Karlova sveučilišta, na Trgu Jana Palacha. Policija je potom kazala da je napadač "eliminiran". 

Ministar unutrašnjih poslova Vit Rakušan izjavio je da nema drugih napadača i da je opasnost prošla. Zaposlenicima fakulteta i studentima bilo je rečeno da ostanu u svojim uredima za vrijeme policijske intervencije. Trg i okolina su zatvoreni.

Karlov univerzitet nalazi se u starom dijelu grada, oko 500 metara od historijskog Karlovog mosta.

Ubica je, navodno, ranije ove sedmice na društvenoj mreži Telegram objavio kako "mrzi svijet i da iza sebe želi ostaviti što više boli".

Policija je upoznata s tim te je to također predmet istrage, navodi portal Aktaulne. Iz policije su također dodali kako se "napad ne može povezati sa međunarodnim terorizmom".




Magazin PRESS / Oslobođenje


 

Pokreće Blogger.