DR. GAVRANKAPETANOVIĆ NE ISPUNJAVA USLOVE ZA GENERALNOG DIREKTORA UKCS ZBOG SAMO JENE MALE SITNICE Evo šta je problem


Kako nezvanično saznajemo, Ismet Gavrankapetanović ne ispunjava uvjete za vršenje funkcije generalnog direktora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

Naime, on nije dostavio sve potrebne dokaze o ispunjavanju posebnih uvjeta iz tačke IV podtačka B) tj. nema Certifikat o obavljenoj edukaciji iz zdravstvenog menadžmenta u skladu sa Pravilnikom o uvjetima u pogledu vrste završenog fakulteta zdravstvenog usmjerenja koje moraju ispuniti osobe koje konkurišu za direktora zdravstvene ustanove (Službene novine Federacije BiH" br.77/17 161/21).

Umjesto toga, Gavrankapetanović je dostavio Uvjerenje o završenom drugom ciklusu studija tj. dokaz da je završio drugi ciklus studija u trajanju od dva semestra/jedna godina - 60 ECTS na Univerzitetu u Sarajevu - Ekonomski fakultet, Master program. Međutim, to nije dovoljno jer se za generalnog direktora traži da posjeduje "znanje iz zdravstvenog menadžmenta, i to sva tri nivoa edukacije u skladu s propisima o kontinuiranoj profesionalnoj edukaciji iz zdravstvenog menadžmenta, odnosno završenoj specijalizaciji iz zdravstvenog menadžmenta ili završenom postdiplomskom studiju iz zdravstvenog menadžmenta".

 

Magazin PRESS / Source


 

Pokreće Blogger.