OVO JE VAN SVAKE PAMETI Evo za šta je Kovačević optužio Šmita


Delegat u Domu naroda Parlamenta BiH Radovan Kovačević kaže da je izjava Christiana Schmidta za Financial Times "da BiH dok se ne riješi Milorada Dodika ne može u Evropsku Uniju" potpuno promašena. 

"Christian Schmidt potpuno je obrnuo teze. Šta nam on poručuje, poručuje da čovjek koji je izbor građana, koji je pobjednik slobodnih i demokratskih izbora ne može da bude tu i da vodi zemlju u EU. A s druge strane da neko ko je kao Chtistian Schmidt bez bilo kakvog legitimiteta, treba da bude u BiH", naveo je Kovačević. 

Kovačević kaže da BiH ne može prema EU, dok postoji bilo ko, ko se predstavlja kao visoki predstavnik i dok postoje bilo kakvi stranci u Ustavnom sudu. 

"Kada to promijenimo, onda ćemo moći da pričamo o putu ka EU. Takođe, u tom tekstu piše UN-ov visoki predstavnik za BiH, a pričamo o čovjeku čije je imenovanje bilo na sjednici Savjeta bezbjednosti UN, međutim nije prošlo. Schmidt nije dobio podršku određenih zemalja za imenovanje", kaže Kovačević. 

Naveo je da u tom tekstu za Financial Times piše da treba da bude sklonjen Dodik, zbog "svoje neuračunljive politike". 

"O čemu mi ovdje govorimo?! To nam govori čovjek koji ima histerične napade. To nam govori čovjek koji za legalno izabrane predstavnike govori da su majmuni u cirkusu. I to kao gost u zemlji. To nam govori čovjek koji podržava naciste, Hitlerove oficire. Mislim da je to stvarno neozbiljno i mislim da BiH ne može nigdje, dok Chistian Schmidt ne ode", istakao je Kovačević. 

Navodi i da će BiH ići put EU ili bilo gdje drugo samo u skladu sa izborom građana. 




Magazin PRESS / Slobodna Bosna


 

Pokreće Blogger.