Policijski službenik SIPA-e napadnut prilikom hapšenja narkodilera


Tokom akcije hapšenja narokodilera na području Bihaća napadnut je policijski službenik Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) zbog čega Tužilaštvo BiH poduzima potrebne radnje.

Naime, tokom akcije kojom rukovodi Kantonalno tužilaštvo u Bihaću, zaplijenjen je kilogram skanka i kokaina. Jedan od osumnjičenih opirao se hapšenju i napao je policijskog službenika SIPA-e.

Budući da se radi o policijskom službeniku državne agencije, o napadu je obaviješteno državno Tužilaštvo koje će preduzeti mjere i radnje

"Dežurni tužitelj obaviješten je o događaju koji se desio prilikom poduzimanja policijskih aktivnosti SIPA na području Bihaća, prlikom lišenja slobode po nalogu Kantonalnog tužilaštvo USK, a u vezi sa spriječavanjem policijskih službenika u izvršenju aktivnosti", kazali su za Klix.ba iz Tužilaštva BiH.

Ističu kako je nakon zaprimanja informacije, dežurni tužitelj dao instrukcije policijskim službenicima SIPA-e za poduzimanje potrebnih radnji. Oni će svoj izvještaj dostaviti Tužilaštvu BiH.



Klix


 

Pokreće Blogger.