HRVATSKA SPORTAŠICA I NJEN DEČKO BILI SVJEDOCI RAZORNOG ZEMLJOTRESA U TURSKOJ Ispričala je sve šta su doživjeli i gdje su se sakrili i čekali da svane dan...


Hrvatska odbojkašica Matea Ikić (33) igra u Gaziantepu, turskom gradu koji je teško pogođen potresom. Ona je ispričala što su sve ona i njezin dečko doživjeli.

Razoran potres magnitude 7,8 po Richteru je u ponedjeljak u 4.17 sati po lokanom vremenu pogodio središnju Tursku i sjeverozapadni dio Sirije.

Epicentar potresa bio je u okrugu Pazarcik, u pokrajini Kahramanmaras na jugoistoku zemlje, oko 60 km zračne linije od sirijske granice, a osjetio se i na Cipru i u Libanonu.

Pola sata prije podneva Tursku je pogodio novi potres, magnitude 7,6 po Richteru. Novi potres pogodio je područje oko Kahramanmaraşa, nešto sjevernije od Gaziantepa.

U Gazaintepu igra hrvatska odbojkašica Matea Ikić (33) koja je u vrijeme potresa bila u Istanbulu. Ulovili smo je na putu nedugo nakon drugog razornog potresa koji je pogodio grad u kojem živi.

"Bila sam u Istanbulu tijekom potresa, sada sam na putu, ali je dečko u Gaziantepu, on je sve to doživio", otkrila nam je Matea pa nastavila:

"Ruše se zgrade, mi smo srećom u novijem kvartu, pa su zgrade bolje, protupotresne su, tako da smo dobro prošli. Ali, da, jako se treslo."

"Dečko je s psom istrčao odmah iz stana, na osmom katu smo. U automobil su se sakrili i čekali dan. On je potom napustio Gaziantep."

Matea će s dečkom neko vrijeme biti kod prijatelja u središnjoj Turskoj.

"Idemo u središnju Tursku kod prijatelja, naći ćemo se negdje na pola puta. Nema smisla da budemo u Gaziantepu, još se ruše zgrade, čula sam da se urušilo 2000 zgrada, možda i više."

Otkrila nam je Matea i kako svi ljudi koji su ostali bez doma se sklanjaju u dvoranu u kojoj inače igra njezin klub.

"Dvorana nije imala nikakva oštećenja, pa su u nju sklonili ljude koji su ostali bez domova", rekla je hrvatska odbojkašica pa otkrila kako su sve lige u Turskoj prekinute.



Magazin PRESS / Net.hr


 

Pokreće Blogger.