Žena iz BiH ukrala milion eura u Stuttgartu, policija nudi nagradu za nju - EVO KO JE ONA


Žena koja je ukrala više od miliona eura iz firme u Stuttgartu zove se Mirnesa S. i bosanskohercegovačkog je porijekla. Zovu je Miki, a navodno je radila i kao konobarica u Stuttgartu.

Otkriven je i Instagram profil Mirnese S., a na njemu je objavljivala fotografije koje je prikazuju kako se zabavlja odjevena u markiranu odjeću.

Na svom Instagram profilu plavuša se prikazuje kako puši i partija s markiranom odjećom na sebi.

“Tiho i tiho. Karma šalje račun”, piše tamo.

Kako prenosi "Bild", na njenom Instagram profilu je bilo moguće vidjeti i brojne fotografije luksuznog života. Torbice, Rolex satovi, šampanjac sa prijateljima, sve to ukazuje na previše luksuzan način života žene, za koju se navodi da je radila kao telefonski operater za navedenu kompaniju. 

Privukla pažnju komšija

Izvjesna Mirnesa je privukla pažnju i komšija.

T-online piše da ju je komšinica povremena viđala u šetnji luksuzno obučenu, te da joj se predstavljala kao menadžerica poslovnice gdje je radila.

Saopćenje policije

Kako je saopćila policija, žena je iz prostorija firme 14. 10, oko 15.10 sati ukrala više od milion eura. Imala je pristup novcu kao zaposlenica firme. Krađa je uočena istog dana, a policija je započela istragu. U svom saopćenju nisu pojasnili na koji način je zaposlenica iz firme iznijela toliki novac.

Osumnjičena žena je visoka  174 centimetra, plavozelenih očiju i plave kose. Ima nekoliko tetovaža po cijelom tijelu, posebno na rukama. Ponuđena je i nagrada za pomoć koja bi dovela do uhićenja 42-godišnjakinje.

"Nagrada je 37.500 eura i osigurana je privatno. Mole se svi koji nešto znaju o 42-godišnjoj osumnjičenici neka se jave kriminalističkoj policiji na telefon +4971189905778", saopćila je policija u Stuttgartu.

Na snimku nadzorne kamere vidi se kako preko ulice nosi torbu s novčanicama.

Nikakvih novih informacija

Iz policije su danas za T-online rekli da nema nikakvih pomaka u ovom slučaju.



Magazin PRESS / Source


 

Pokreće Blogger.