UŽASAN SLUČAJ U BIH Enis zvani Guja rođenu braću napao mesarskom satarom


Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo je optužnicu protiv Čamdžić Enisa zvanog Guja (43) zbog krivičnog djela nasilničko ponašanje.

Prema optužnici, on je 31. augusta ove godine oko 20:00 sati u mjestu Ljetinić kod Tešnja u dvorištu očeve kuće napao svoja dva brata Č.S. i Č.S.

Njih trojica su se prvo verbalno sukobili, da bi nakon toga Enis potrčao kroz dvorište prema braći govoreći da će ih ubiti držeći mesarsku sataru u ruci i zamahujući istom prema Č. S. koji mu se prvi našao na putu, na šta je S. uzviknuo “ostavi to šta ti je” te uzeo u ruke stolicu i podigao je u vis, da bi Čamdžić Enis zamahujući prema S., satarom udario u stolicu.

Kako je satarom udario u stolicu, ista mu je ispala iz ruku i pala na zemlju, nasilje nakon čega su ga Č. S. i Č. S. uhvatili rukama za ruke i noge kako bi ga smirili i kako se ne bi ponovo dohvatio satare.

Tada su braća pozvala policiju.

Oba brata su srećom prošli samo sa lakim tjelesnim povredama. Prvom su kostatovane povrede u vidu oguljotine kože desne šake i nagnječenje grudnog koša, a drugom oguljotine kože grudnog koša i nagnječenje na licu.

Enis Čamdžić je optužen da je svojim radnjama i nasiljem prema drugima i naročito drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrozio građanski mir, te tom prilikom drugim osobama nanio lake tjelesne povrede i počinio krivično djelo “Nasilničko ponašanje”.



Magazin PRESS / Source


 

Pokreće Blogger.