SKANDAL U NAJAVI Novi ministar iz reda Bošnjaka u Vladi RS-a je pravosnažno osuđivan, ali u zatvoru nije proveo ni dan jer ga je pomilovala Željka Cvijanović


Nebojša Vukanović, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, objavio je na svom blogu današnju diskusiju svog stranačkog kolege Đorđa Vučinića.

Riječ je o diskusiji koju je Vučinić vodio u kontekstu izbora novog ministra za porodicu, omladinu i sport. Vukanovićev kolega tvrdi da je riječ o čovjeku koji je ranije pravosnažno osuđivan. 

- Diskusija Đorđa Vučinića, poslanika Kluba za pravdu i red u Narodnoj skupštini Republike Srpske, tokom Posebne sjednice o izboru nove-stare Vlade, izazvala je veliku buru. Vučinić je argumentima kritikovao Vladu kontinuiteta, a šok u sali izazvala je informacija da je budući ministar za porodicu, omladinu i sport Dado Dogan, kadar Socijalističke partije Petra Đokića, pravosnažno osuđivan, prenio je Vukanović.

Dodao je kako Dogan u zatvoru nije proveo niti jedan dan zato jer ga je pomilovala tadašnja predsjednica RS-a Željka Cvijanović. Inače, Dogan je u Vladu RS-a ušao kao ministar iz reda Bošnjaka.



Magazin PRESS / Oslobođenje


 

Pokreće Blogger.