OGLASIO SE MIRSAD HADŽIKADIĆ O FORMIRANJU VLASTI U bh. demokratiji nema volje građana. U savremenim demokratskim državama demokratija znači volju građana koja se očituje na izbornom danu


Mirsad Hadžikadić, predsjednik Platforme za progres, govorio je o izbornom procesu i postizbornim koalicijama u Bosni i Hercegovini.

Hadžikadić je, očigledno, nezadovoljan postizbornim dešavanjima i dogovorima s obzirom da je konstatovao kako u Bosni i Hercegovini "ne postoji demokratija već igre na sreću".

Objavu Mirsada Hadžikadića na društvenim mrežama ovim putem prenosimo u cijelosti:

- U savremenim demokratskim državama demokratija znači volju građana koja se očituje na izbornom danu. Kada se izbori završe, zna se ko je zauzeo koje mjesto.

U bosanskohercegovačkoj “demokratiji” imamo kupovinu predstavnika, izmjenu pravila izbora dok izbori još traju, različite interpretacije Izbornog zakona, odluke CIK-a koje utječu na matematiku izbora, pa čak i igre na sreću, odnosno lutrije kroz žrijebanje.

U bosanskohercegovačkoj “demokratiji” nema volje građana. Očekivati istinsku demokratiju na osnovu ovog procesa je gore nego lutrija. To je neznanje, bahatost i nepoštivanje volje građana.

Ako Evropa želi ovaj sistem u Evropskoj uniji, dobro mi došli njima, rekao je Hadžikadić.




Magazin PRESS / Source


 

Pokreće Blogger.