DA LI JE OVO MOGUĆE? Wizz Air ukida još jednu liniju iz BiH - EVO O KOJOJ JE RIJEČ


Niskotarifni avioprijevoznik Wizz Air obustavit će letove na sedam linija iz bivše Jugoslavije. Ova odluka odnosi se na letove iz Ljubljane, Ohrida, Skoplja, Beograda i Tuzle, javio je specijalizirani portal Ex-Yu Aviation News.

Aviokompanija će ukinuti letove između Tuzle i Vaxjoa u Švedskoj.

Odluka dolazi nešto više od mjesec dana nakon što je kompanija obećala da će se proširiti broj letove iz Tuzle kako bi nadomjestila zatvaranje svoje baze u Sarajevu u novembru.

Wizz Air do sada nije najavio nijednu novu liniju s bilo kojeg mjesta u bivšoj Jugoslaviji za narednu godinu.

Podsjetimo, u novembru Wizz Air zatvara svoju bazu u Sarajevu.

“S dubokim žaljenjem smo morali donijeti tešku, ali odgovornu odluku da 1. novembra 2022. godine zatvorimo svoju bazu u Sarajevu. Putnici s rezervacijama na koje utiče ova odluka danas će biti kontaktirani putem e-maila sa savjetima o svim njihovim opcijama, koje uključuju: ponovnu rezervaciju, puni povrat novca ili 120 posto originalne cijene u vidu kredita aviokompanije.

Ova odluka je rezultat trenutno izazovnog makroekonomskog okruženja. Kao i kontinuiranih izazova u lancu snabdijevanja. Nakon pregleda trenutnih performansi, važno nam je da svoju mrežu brzo prilagodimo promjenama na tržištu i potrebama naših kupaca, kako bismo ostali otporni i konkurentni na tržištu. U skladu s tim, za sada se fokusiramo na povećanje prisutnosti naše bh. baze u Tuzli. Te ćemo stoga 1. novembra zatvoriti našu bazu u Sarajevu”, navedeno je u saopćenju.



Magazin PRESS / Source


 

Pokreće Blogger.