DA LI JE OVO MOGUĆE? Dodik se oglasio nakon sastanka sa predsjednikom Srbije, evo šta su odlučili o odlasku na samit u Tiranu


Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, izjavio je kako je sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem uskladio stavove oko odlaska na samit u Tiranu.

S obzirom da je Vučić odlučio učestvovati na samitu u Tirani, isto je odlučio i Dodik. Tačnije, lider SNSD-a nije ni pozvan na samit u Tiranu, ali će na njegovu inicijativu u Tiranu putovati njegova stranačka kolegica i član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović.

- Naše konsultacije se odnose da na to imamo koordinisan stav. Vučić je odlučio da učestvuje na samitu. Srbija je najvažnija država na Zapadnom Balkanu. Kredibilitet samita bi bio ugrožen da Srbija ne učestvuje, rekao je Dodik za Radio RS.

O svojoj odluci oglasio se i sam Vučić, koji je poručio da bi Srbija doživjela veliku štetu ukoliko se on ne pojavi u Albaniji.

- Nisam siguran, ali svakako će nekakve koristi biti od mog odlaska u Tiranu. Ako ne bih otišao, sigurno bi bilo velike štete za Srbiju, kazao je Vučić.



Magazin PRESS / oslobođenje


 

Pokreće Blogger.