CRNE PROGNOZE VUKA DRAŠKOVIĆA Plamen rata bi mogao zahvatiti i BiH!


Dok barikade na Kosovu traju već 13 dana, i dok se najavljuju velike demonstracije, regionalni mediji prenose izjavu pisca i bivšeg političara u Srbiji Vuka Dršakovića koju je dao gostujući sinoć u Pressingu na N1.

Drašković, inače i bivši ministar vanjskih poslova u Vladi Srbije, komentarišući aktuelnu krizu na Kosovu, izrazio je bojazan da bi, ukoliko se situacija ne popravi, moglo doći do novog oružanog sukoba, od kojeg ragion dijeli “samo jedna žrtva”.

On vjeruje kako barikade na Kosovu ne mogu opstati mjesecima.

“Ne mogu ih izdržati ni Srbi čija je sada radna obaveza da idu na barikade i da čuče kraj kamiona ložeći vatru. Ako oni koji su ih postavili odbiju da ih uklone, onda će se desiti nasilno uklanjanje. Najvjerovatnije će to biti NATO”, rekao je Drašković u razgovoru sa Amirom Zukićem u emisiji Pressing na N1.

Intervju sa bivšim visokim zvaničnikom Srbije citiraju regionalni mediji navodeći Draškovićeve prognoze “moguće katastrofe”.

“Ako bude samo jedna žrtva padne na bilo kojoj strani, eto preko noći katastrofe. Ovdje je lako zapaliti šibicu rata. Arhitekti rata u Moskvi se nadaju da bi plamen rata na Kosovu mogao da zahvati i Bosnu i Hercegovinu jer oni imaju svoje ljude u Republici Srpskoj, a mogao bi da zahvati i Crnu Goru. Tamo su glavni faktor upravo stranke čiji lideri kao Putina vide predsjednika Srba u Crnoj Gori. Ako se to desi, teško nama svima. Svijet će se o jadu zabaviti na Balkanu, ali nadajmo se da do toga neće doći”, rekao je Vuk Drašković.


Magazin PRESS / patria


 

Pokreće Blogger.