PROVJERILI SMO Ovo su zapravo prave cijene pečenja u Jablanici - EVO KOLIKO ZAISTA KOŠTA KILOGRAM


S obzirom da su se jučer u medijima pojavile informacije da cijena kilograma janjetine u Jablanici košta vrtoglavih 50 KM, ovog jutra odlučili smo pozvati sve poznatije restorane u Hercegovini, kako bi zaista provjerili istinitost navedenih informacija.

Osim što našim čitateljima želimo predstaviti relevantno stanje stvari, na ovaj korak smo se odlučili, jer u svom 'istraživanju' nismo željeli plasirati informacije cijena koje se možda nalaze na jelovnicma restorana na njihovim FB stranicama, jer u mnogo slučajeva isti jelovnici ne budu usklađeni sa trenutnim cijenama.


Pa krenimo redom:

Restoran 'Kod Gojka'

Kod nas kila pečenja košta 40 maraka i ta cijena se nije mijenjala već pola godine, ne znam što se sad tek priča o cijenama. Kod nekih je već skuplje, kod nas je sad zasad 40 i mislim da će tako i ostati. Ima i drugih cijena, 45, 50, zavisi kako kod koga",kazala nam je jedna od uposlenica restorana 'Kod Gojka'.

Restoran 'Kovačević'

"Trenutno je cijena 45 maraka. Ja sam samo konobar i što se mene tiče, ne mogu garantovati da cijena neće rasti, ali mislim da se neće  mijenjati. Sinoć sam i ja pročitao u medijima cjenu od 50 maraka, mislim nema logike da neko ima toliku cijenu mesa u Jablanici", rekao nam je uposlenik ovo restorana.

Restoran 'Maksumić'

"Kod nas je cijena 40 maraka i takva je cijena od Nove godine. Nema nagovještaja da će cijena rasti, bar kod nas, kod komšija ne znam. Iz dana u dan cijene se mijenjaju za sve, tako da se ništa ne može garantovati. Kao šef ovog objekta nemam nikakvih  informacija da bi moglo doći do eventualnih promjena"

Restoran 'Udovice'

Pečenje je 50 maraka, od 12 mjeseca 2021. Nemamo kome podignuti, a i ovo što je cijena 50 maraka, nemamo zarade skoro nikako. Radimo zato jer je to glavni artikal, mada 90 posto naših gostiju jede pečenje, po kojem smo prepoznatljivi. Da je stanje dobro, nije. Što se tiče nabavke mesa, ćumura, previše je sve skočilo, i po nekim računicama meso bi trebalo biti 60 maraka, da bi bilo neke zarade, istakao nam je uposlenik ovog restorana.



Magazin PRESS / Source


 

Pokreće Blogger.