OGLASIO SE SARAJEVSKI MUP Evo šta se sinoć dešavalo na Ilidži


Povodom sinoćnjih dešavanja na Ilidži, kada je policija uhapsila četvero državljana BiH i otkrila 12 migranata, od kojih pet nisu bili prijavljeni Službi za poslove sta strancima, oglasio se i MUP KS-a.

Podsjećamo, prilikom kontrole dva putnička vozila Citroen 5 policija je otkrila da se u njima nalazi ukupno 12 migranata. Međutim, prilikom pokuašaja privođenja, jedan od državljana BiH, inicijala M.D., fizički je napao policajce. Iz MUP-a su saopćili šta se sve dešavalo sinoć.

- Imajući u vidu da je iz jednog od navedenih vozila odbačena puška NN marke i kalibra, kao i da se u vozilima nalazila određena količina municije i materije koja asocira na opojnu drogu, o navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, te je po naredbi Općinskog suda u Sarajevu izvršen pretres navedenih vozila, a tom prilikom je pronađeno 12 komada metaka nepoznatog kalibra i određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojne droge spid, ekstazi i marihuanu.

Istog dana, policijski službenici uhapsili su osobu M.D. iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo napad na ovlaštenu službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti. Naime, on je prilikom poduzimanja službenih mjera i radnji od policijskih službenika, fizički napao dva policijska službenika nanijevši im lakše tjelesne povrede, te su ga oni, uz upotrebu sile, uhapsili, o čemu je upoznat dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva KS. Nakon završene kriminalističke obrade, M.D. je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu.

Policijski službenici, pod nadzorom nadležnog tužilaštva, nastavljaju dalji rad na dokumentovanju navedenih krivičnih djela, kao i rasvjetljavanju i dokumentovanju svih okolnosti vezanih za navedeni događaj, uključujući i postojanje osnova sumnje o počinjenju drugih krivičnih djela od navedenih osoba, saopćeno je iz MUP-a KS.

 
Magazin PRESS / Source


 

Pokreće Blogger.