DA LI JE OVO MOGUĆE? Cvijanovićka otkrila zašto ne daju agreman njemačkom ambasadoru


Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da je stvar principa da održavanje posebne sjednice NSRS koju je zatražio Milorad Dodik u vezi sa odlukom o davanju agremana njemačkom ambasadoru.

Ona je istakla da se svima mora poslati poruka da znaju, ako već govore da cijene BiH, da treba s poštovanjem da se odnose i prema onima koji žive u BiH, a posebno prema Ustavu na kojem počiva.

- Mi ovdje dovodimo stvari u red. Ovdje više nije u pitanju ni agreman ni bilo šta drugo o čemu pričaju neki drugi, koje neću da imenujem, ali hoću da kažem da je riječ o principu - rekla je Cvijanović. 

Cvijanović je poručila da se ne mogu sa krajnjim nepoštovanjem odnositi prema BiH, donositi razne rezolucije u svojim parlamentima.

- Niti znate ko smo, niti znate šta smo, niti znate šta zagovaramo, a onda sebi dajete za pravo da u nekom svom parlamentu kreirate neka buduća rješenja za neku državu - rekla je.

Cvijanović je rekla da, ukoliko pravite neku državu koja treba ustavno izgledati, da je onda to stvar domaćih faktora. Kazala je kako su nebuloze da zasjedaju parlamenti drugih država i da određuju prilike u BiH.

- To bi isto bilo da mi u BiH kažemo da u Njemačkoj treba da se ukine svih 16 landera i smatramo da treba da budete centralizovana država, da se odreknete svog indetiteta koji nosite na niovu landera koji su sastavni dio složene države. Na šta bi to ličilo - kazala je.


Magazin PRESS / Avaz


 

Pokreće Blogger.