BIH NA NOGAMA Evo kakvu je poruku Musa poslao uoči meča sa Francuskom


Najbolji bosanskohercegovački košarkaši danas imaju trening nakon sinoćnje senzacionalne pobjede nad evropskim prvakom Slovenijom (97:93).

Igrači selektora “Zmajeva” Adisa Bećiragića učešće na Eurobasketu nastavljaju već sutra, možda i odlučujućom utakmicom protiv Francuske, također Areni u njemačkom Kelnu (14.30 sati).

“Nakon utakmice protiv Slovenije mislim da nas očekuje jako teška utakmica protiv Francuske. Oni će, naravno, htjeti da se revanširaju nama za sve što se desilo u Sarajevu.

Znamo da će ući jako u utakmicu, ali i mi ćemo isto tako pokušati odgovoriti na sve zadatke koje selektor Adis Bećiragić postavi pred nas. Nadamo se pobjedi, naravno, idemo jako u svakoj utakmici”, rekao je Džanan Musa, jedan od junaka pobjede nad Slovencima.

Podsjetimo, Francuze smo savladali prije desetak dana u Sarajevu, u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, što je bio posljednji meč za obje selekcije uoči Evropskog prvenstva.

I mi i Francuzi smo u prethodna tri kola Eurobasketa upisali po dvije pobjede, pa bi sutrašnji međusobni meč mogao odgovoriti na mnoga pitanja kad je riječ u borbi za prve četiri pozicije u grupi B koje vode u osminu finala.



Magazin PRESS / Raport

 

Pokreće Blogger.