PONOVO JE PROZVAO SARAJEVO Tegeltija otkrio zašto je opozicija u RS-u gubila izbore


Kakav mu je savjetnik, predsjednik SNSD-a Milorad Dodik je još i dobar. Riječ je o Milanu Tegeltiji. U jednoj od posljednjih poruka na Twitteru, Tegeltija "pojašnjava" opoziciji u RS-u zašto gube kredibilitet kod naroda. Jedna od stvari koje im zamjera je i to što se ne sukobljavaju sa "političkim Sarajevom".

- Osnovni problem opozicije u RS su lideri koji još u glavi nose strahove od “međunarodne zajednice” i još žive u vremenu intervencionizma. Zbog toga suštinsku pokornost nazivaju “kooperativnišću i razumom”, ne shvatajući da su potpuno izgubili politički kredibilitet u vlastitom narodu.

Zbog toga imaju odsustvo političke odbrane RS u odnosu na otvoreno iskazivanje loših namjera prema RS iz Sarajeva. Odsustvo spremnosti za konfrontaciju sa političkim Sarajevom u takvim situacijama ih u narodu potpuno delegitimiše kao predstavnike autentične volje naroda u RS.

To ne znači da članovi opozicionih stranaka nisu patriote, nego liderstvo tih stranaka u stvari guši patriotizam vlastitog članstva, napisao je Tegeltija.



Magazin PRESS / Oslobođenje


 

Pokreće Blogger.